Mew – + –

Mew_+_-_coverTanskalaisen Mewin kaksi ensimmäistä ison lafkan levyä olivat veitsenterävyyden ja toisaalta veitsenterällä kulkevan herkkyyden sovittavia merkkiteoksia, jotka tarvittaessa paisuivat pullataikinan lailla alleviivatakseen merkittävyytensä. Passeleita alternative-rieskoja siis. Edellinen No More Stories… ei polttanut itseään tunnekeskukseen, mutta soljui nätisti tuoden nykyaikaista synapopia ilmaisuunsa. Viimeisin tekele puolestaan on nykyaikaista synapopia.

Edellämainittujen hyveiden lisäksi yhtye on todistanut itsensä eteväksi syntikoiden ja koskettimien hyödyntäjäksi, joten ronskinpuoleisen suuntavalinnan pystyy osaltaan käsittämään. Luonnollisesti signatuurisoundista ei voi vieläkään erehtyä, ei vähiten kiitos laulajakitaristi Jonas Bjerren tähtitieteelliselle äänialalle, mutta kaikenlainen näpräily ja seikkailunhalu on jätetty jokseenkin pohjalukemiin. Homman nimi ovat siis stadionin mahduttavat elektroniset kerrostumat ja kattoon projisoitava tähtipölyverho. Välillä kitaratkin saavat hetkensä efektointinsa ja indie-narinansa alta. Sovituksellisesta kankeudesta huolimatta materiaali on suurimmaksi osaksi laadukasta, ja hittejä lohkoutuu kiitettävästi kokonaisuudesta.

Satellites tarttuu optimistisella avaruus-indiellään, jossa “normaali” ja jopa hieman kikkaileva meno kytkeytyy levyn omaan ääniteemaan. Making Friends lisää rohkeasti funkkaavaa kitaraa poppailuunsa. Parhaista kertosäkeistä vastaavat The Night Believer lutuisuudellaan ja Water Slides painottomuuteen eksyneellä melankoliallaan. Yleinen pehmeys kostautuu muutamalla vähäisemmällä raidalla, joista etenkin Clinging to a Bad Dream näyttäytyy värittömänä soittolistahöttöhattarana. Yllättäen loppupäästä löytyvä Rows kellottaa yli kymmenen minuuttia, mutta kyseessä on lähinnä pitkitetty, tasavahva veisu, jonka perään on isketty hieman tarpeettoman hajuinen kiihdytysosio.

Plussamiinus on nimensä mukaisesti ristiriitainen. Se on toimiva, mutta sen trenditietoisuus loihtii kuvaa, että parempaan olisi pystytty jos hengitystilaa olisi yksinkertaisesti löytynyt enemmän. Siksi kasin kylkiäisenä on merkeistä vähemmän toivottu.

Arvosana: 8-

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s