Interpol – El Pintor

New Yorkin Interpol oli yksi 2000-luvun alun post-punk revival-tekijöistä, joka ei siunannut maailmaa pelkästään The-etuliitteen puuttumisella, mutta myös kesäisen raukealla indiellään. Turn on the Bright Lights-debyytti raivasi oman leveän saransa poikkeuksellisella melankoliallaan, mutta omissa kirjoissa parhaat kappaleet sijoittuvat duurikkaammalle Antics-seuraajalle. Our Love to Admire ränttäsi vielä kelvollisesti, mutta nimikkolevyn horjuilu oli jo masentavaa mongerrusta katkeransuloisen kenkiintuijottelun sijaan.

Fanilla ei ole syytä olla luukuttamatta El Pintoria sen enempää kuin aiempiakaan tuotoksia. Kitarat itkevät kohtalokkaita liidejä ja surraavat eeppisiä tremoloja, joita kivenkova basso johdattaa hiuksista kiinni pitäen. Suuruuden vaikutelmaa kasvatetaan kosketinvalleilla, ja Paul Banksin valitusvirret tuovat lämmön ja kylmyyden kuhunkin mielentilaan. My Desiren näppäily on laadukkaan tiivistä, My Blue Supremen viehätys perustuu osaltaan mehukkaaseen bassoefektiin ja Tidal Wave kiteyttää Interpol-reseptin auringonlaskun hauraalla lohdulla. Muutoin levyä kiusaa päämäärätön tyhjäkäynti, kuten edellistäkin. Twice as Hard-lopetus on vielä periaatteessa toimiva hituri, mutta kertosäe olisi hyötynyt yksinkertaisemmasta tahtilajista. Erikoisuutta tavoittelevat sovituskokeilut on sentään jätetty pois, ja bändi keskittyy normiosaamiseensa.

El Pintor on toinen peräkkäinen levy, joka käyttää yhtyeen nimeä markkinoinnissaan, mutta harvoinpa nämä eponymiteetit ovat palauttaneet vanhaa loistoa saatikka luoneet uutta. Muutama hitti onnistuu kuitenkin aina raapaisemaan jäisen pintakerroksen läpi suoraan höyryävään sykkeyteen.

Arvosana: 7+

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s