Misery Index – The Killing Gods

Misery-Index-The-Killing-Gods

Jos Baltimorelaisen Misery Indexin deathgrindiä pullottaisi, syntyisi roihuava Molotovin cocktail heitettäväksi yhteiskunnan rosvokoneiston näyteikkunaan. Totisesti kolme ensimmäistä julkaisua paloivat pitkään ja kauniisti, mutta neljän vuoden takainen Heirs to Thievery hiipui vaikuttavan humahduksen jälkeen.

The Killing Gods leviää ja tuhoaa vieläkin tehottomammin. Se on raskaampi ja nopeampi kuin aiempaa ennätystä sormeillut edeltäjänsä, mutta tuntuu korreloivasti menettävän painavuuttaan ja haluttavuuttaan. Luonnollisesti riffivarannoista on kaivettu sen verran arvokasta mineraalia, että kyseessä on kelvollinen sijoitus. Varsinaisia hyviä biisejä on kuitenkin solakka yksi, Conjuring the Cull, joka muistaa pitää meuhkaamisensa tyylikkään pääharmoniansa talutusnuorassa. Usea käräjä alkaa varsin lupaavasti, kunnes saavutaan keskivaiheen kiihdytysosioon, josta ei ole enää paluuta. Muissa tapauksissa palikoiden järjestys on vain muuttunut. Onneksi hapuilu sentään kuulostaa nätiltä, sillä HtT:n kliiniset rummut ovat palanneet vihaiseen luomuun. Jason Nethertonin karjuminen on katu-uskottavampaa kuin koskaan, ja saadaanpa hänestä ulos komeaa korinaakin anekdoottien viimeistelemiseksi.

Misery Index kuuluttaa edelleen raivoisimmasta päästä, muttei kiinnostavimmasta. Vaan jos soittimen satunnaistoisto päräyttää The Killing Godsin taulukkolaskennan tai jouluostosten yhteydessä, ei nappeihin tarvitse kajota.

Arvosana: 7

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s