Scandinavian music group – Terminal 2

Edellislevyllään SMG sai myytyä kantrifolkin suloistaman kesäyön unelmansa kolmatta kertaa. Oli kuitenkin selvää, ettei konsepti olisi jatkossa venynyt ilman kuuluvia tuskanvääntelyjä. Kahden yhtenäisen trilogian jälkeen on uusi alku, joka antaa lisää pelivaraa osaavassa huomassa. Tässä huomassa kelpaa olla.

Nyt ei puhuta kanteleen lisäämisestä, vaan efektoidut kitarat, analogisyntikat ja ohjelmoinnit hummaavat new waven ja krautrockin merkeissä. Sellainen vaatimaton levy kuin Wish you were here on myös pyörähtänyt pariin otteeseen. Kyse ei ole kuitenkaan itsetarkoituksellisesta profiloitumisesta, sillä äänikatalogi pikemminkin täydentyy ehommaksi. Hölmö rakkaus, jousien dramaattiset mutkat ja steel hoitavat edelleen lämmönjakelun sähköverkossa. Jos tästä kattauksesta ei armon hipsterin hehkulamppu syty, voi farkkuliivin ripustaa naulaan suosiolla.

Upeimman äärellä ollaan Balladi 1:n tarttuvassa haikeudessa, Ei paniikkia hyötyy jämäkän rytmin kantamasta keveydestä, kun taas Las Vegasin raunioilla innovoi yötunnelmissa polveilevilla sävelillä, tuunatuilla vokaaleilla ja hienostuneilla stemmoilla. Helenassa Joel Melasniemi muodostaa Terhi Kokkosen kanssa raflaavan blues-duon, ja tätä tiimipeliä kestäisi kuunnella enemmänkin. Taustan kieltenhankaus on myös hauska yksityiskohta. Pieniä teräviä timantteja alati nostaa vaikutekerrointa, kun hammond, eteerinen taustalaulu ja saksofonit tarjoavat silkkaa brittiprogenostalgiaa. Kliimaksimaisen raidan kertosäe tuntuu hieman pakotetulta hempeilyltä, mutta asia korjaantuu lopussa sävelkulun vaihdon ja paisuttelun merkeissä. Kokonaisuuden kansina toimii kaksi ambientmaista, tuoreutta hohkavaa taidepalaa. Hiukset alkaa kolkolla, pianosäestetyllä laululla räjähtäen sekvenssillä taustoitettuun jousivalliin. Nimikappale kohoaa kuin valmistautuisi sukkulan laukaisuun, jälleen viileillä voksuilla sekä kitaran koristamilla futuurisyntikoilla. Ähky tässä tulee. Terhin ja Pauliinan työskentelyä ei lähdetä sen kummemmin erittelemään.

SMG saapui jälleen katveeseen, jossa se joutui miettimään tulevaisuuden ääntään. Terminal 2:n myötä ongelma on ratkaistu, sillä ryhmä osaa käyttää uutuuttaan kiiltäviä työkalujaan. Paikka kunniagalleriassa saavutettiin hyvän aikaa sitten, mutta ronskia halua sen uusimiseen tuntuu löytyvän. Kompleksi, joka palvelee ainakin kuulijaa.

Arvosana: 9-

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Scandinavian music group – Terminal 2

  1. Pingback: Scandinavian Music Group – Baabel | Musaddikti

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s