Jex Thoth – Blood moon rise

Yhdysvaltalainen Jex Thoth on erottunut edukseen psykedeelisen doomin pöheikössä, kiitos laadukkaiden melodioiden, joita Jessica Tothin vahva ääni ja vuoroin pörisevät ja ujeltavat kitarat ovat ansiokkaasti tulkinneet. Vuosien odottelun ja muutaman pienjulkaisun jälkeen on vuorossa seuraaja debyytille, mutta onko vankka melodinen pohja säilynyt riittien höyryissä ja huuruissa?

Ensilevyyn nähden aika on tuonut laajennuksia tunnelmaan, mikä on vain tervetullutta perustyön kylkiäiseksi. Tuttua heavy metallia varjostetaan popimmalla hämäröinnillä, joka sivuaa vaikkapa Fleetwood Macin kukkasarkaa. Loistava The Places you walk ei tömistele vaan kirmaa raikkaasti kitaroinnillaan, joka avaa hetkeksi ikkunan sauhun kyllästämässä boksissa. Into a sleep jumittaa yökerhossa kuplivan rhodesin viimeistelyssä, ja Psyar balladioi kohtalokkaasti, joskin keskeytyen munaisaan mutta tylsään sooloantaumukseen. Myös kosketinvalliin ja häiriintyneeseen selloon tukeudutaan pariin otteeseen. Keep your weeds vielä keventää raskaita musiikkitaipumuksiamme, mutta loput onkin sitä mitä olemme alun alkaen saapuneet luukuttamaan. The Divide paiskoo perinnetietoisesti ja kiitettävästi, mutta toisilta osin aletaan kaivata joko parempia säveliä tai vielä rohkeampaa muuntautumista. Tässä näytössä on kuitenkin kylliksi pitämään ylikansoittuneen kaleerin keulassa.

Jex Thoth ei tyydy vain nojaamaan naisvokalistiinsa kaikella painollaan, vaan etsii kunnioitettavasti uusia haaroja pääakselistaan. Ymmärrettävästi se haluaa pitää toisella kädellään kiinni tukipaalustaan, mikä on tämän levyn osittainen riippakivi. Jää nähtäväksi, rakastaako bändi taakkaansa vai luopuuko se siitä kokonaan. Molemmissa tapauksissa seuraamme varauksettoman ihastuneina.

Arvosana: 8-

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s