Hacride – Back to where you’ve never been

Ranskan Hacride veivasi kaksi levyllistä ärhäkän koukeroista, mutta hieman kasvotonta progemetallia, kunnes Lazarus osoitti heidän näkemyksensä todellisen ylettyvyyden. Siinä missä kolmonen madalsi vauhdissa ja tunnelmassa, voitti se biisien laadussa melkoisesti.

Back to where you’ve never been jatkaa tuolla seesteisyyden, synkeyden ja sotaisuuden liitoksella, tosin uuden laulajan ja rumpalin kera. Luis Rouxin puhtaat, karheat ja huutavat vokaalit, vaikkeivät Samuel Bourreaun tasoa saavutakaan, oikeuttavat tonttiin ja tarjoavat osansa ahdistuneisuudessa. Mike Roponus mäiskii ja tarjoaa jatkuvasti jotain purtavaa edeltäjänsä tavoin. Lazaruksen menestysvaltti, monumentaalinen ja majesteettinen synkkyys, on samalla tavoin läsnä, mutta yksi ongelma asettuu tielle: riffeistä ja melodioista puuttuu isolta osin se dramaattinen kuohkeus, jonka jatketta oli valmis odottamaan vuosia. Introversion aloittaa lupaavan pahaenteisellä matolla, mutta vastaisuudessa ainoastaan Overcome on riittävän murskaava ja tarttuva ylläpitääkseen paatosta. Tasaisen hyvien raitojen sekaan on eksynyt myös kolme täytettä, joihin sisältyvät levyn molemmat instrumentaalit. Niiden pyrkimys hämärään välijunnaukseen ei mene perille, toisin kuin edellislevyn Phenomenonin ilmiömäiset kitaroinnit. Suureksi onneksi löytyy nostattavia palasia, jotka mainittujen hittien kanssa tekevät levystä nautittavan. Strive ever to moren kitara-kosketin-syöksy vetää turpaan, Edification of the fall tuottaa varsin viihdyttävän rytmiosion ja Ghosts of the modern worldin loppu on raivoisa vapaapudotus pimeyteen.

Vaikkei tulos vastaa pitkää odotusta, kuuntelee uutuutta huomattavan mieluummin kuin vanhemman tuotannon tasapaksuutta. Eikä Hacride ole suinkaan pudottanut yhtä ranskalaisen metallin kirkkaimmista viireistä, se on tullut jäädäkseen. Otteen vain kuuluisi kiristyä edetessä.

Arvosana: 8-

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s