The Dear hunter – Migrant

Casey Crescenzon vetämä, alun perin konseptilevysarjaksi kaavailtu bändi karkasi sivuteille, kun 2011 julkaistu materiaali olikin nippu omaa elämäänsä viettäviä ep-julkaisuja. Color spectrum-levyt väriteemoineen mahdollistivat estottoman äänikokeilun, joka ylitti Act-levyjen rajat. Omakohtaisuus jatkuu Migrant-kokopitkällä.

Uutuutta voi pitää Crescenzon ensimmäisenä varsinaisena soololevynä, sillä hän luotaa sisintään syvemmin kuin koskaan, musiikillisen linjan piirtyessä selkeänä ja eheänä. Kuten Act-levyt, Migrant on tietyn makuinen sallien toisaalta laajan kirjon siivilleen. Tässä tapauksessa toimitaan kuitenkin perinteikkäämmän ja pehmeämmän alternative-rockin merkeissä. Oli muoto mikä tahansa, Crescenzo kykenee loihtimaan sillä sykähdyttäviä säveliä, mutta ulosannin kallistuessa huomattavasti enemmän massoihin ei löystymiseltäkään ole vältytty. Suuressa tunteenpalossa ei välttämättä tule aina tarkistaneeksi, vetoaako kädenjälki muihinkin kuin itseensä. Levy jakautuu kevätaurinkoisiin poljentoihin ja seesteisempiin ilakointeihin, joista osasta fokus löytyy muiden kadottaessa sen. Etenkin kaksi viimeistä raitaa saavat vilkuilemaan olematonta rannekelloa. Näinä keleinä on kuitenkin hyvä tuoda paras esille kaikesta, joten mainittakoon Bring you down vaskipuhaltimillaan, Shame jousityylittelyllään, kärjekkäämpi Girl täyteläisillä naisvokaaleillaan, jotka tarjoaa Crescenzon Azia-sisko, sekä voittajaraita Let go lukuisilla tarttumapinnoillaan. Päälle vielä lukuisia muita kunnianarvoisia hetkiä ja ns. hyvä levy on taattu.

Migrant kertoo jälleen, miksi The Dear hunter on yksi itsestäänselvistä näytteistä mies ja piano-mentaliteetin hurmaavuudesta. Yhdessä Color spectrumin ailahtelevuuden kanssa se kuitenkin myös selventää, kuinka vankka Act-levyjen muodostama särmikäs ja progressiivinen pohja on. Olisikohan aika jatkaa tarinaa?

Arvosana: 7½

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s