Dj Ibusal + Lobo – Mt. Everest

75045_376382449125471_836935005_n

En olisi koskaan uskonut puhuvani hip hop-julkaisusta täällä, mutta minkä sille mahtaa. Gaselleissakin viihdyttävän Thube Hefnerin, aka Dj Ibusalin, Mt. Everest on yksi parhaimmista tavoista käyttää 26 minuuttia. Eikä siinä kaikki, sillä kyseessä on myös eräänlainen avant garde-videokollaasi.

Materiaali on pyhitetty etelälle, ja kunniaa saavat mm. Dj Screw, UGK, Big Hawk ja Big Moe kuvallisessa ja äänellisessä muodossa. Ensiksi mainittua muistellaan peräti kokonaisella biitillä. Siirapit ja sedatiivit ovat siis tulilla, eikä puheen madaltumiselta ja häiritsevältä tunnelmalta voi välttyä. Lyyrisesti ollaan luotolla ja yleisesti melko sekavassa tilassa. Everestiä ei missään nimessä kuunnella rypyt otsassa, vaan se kumotaan kuuppaan ja nautitaan. Lobon kanssa laaditut taustat ovat ääritarttuvia ja luissa asti resonoivia, vaihdellen teksasilaisesta ruuvaamisesta notkeampaan jumputukseen. Vaikutusta elevoivat turpeat visuaalit ja äänitehosteet, kuten eläinten kutsuhuudot ja Digimon-samplet, joilla ei voi koskaan epäonnistua. Päätähden lisäksi mieltään avaavat lukuisat, enemmän ja vähemmän tunnetut vierailijat, joilta kaikilta löytyy oma näkemyksensä raadollisen yhteiskunnan selviämisopeista. Suosikiksi kohoaa Veli Get’O Koiran vihaisella täsmäiskulla ja Assile G:n kulmikkaan absurdilla sananmuodostuksella. Myös biittipuoli voittaa hunajaisella saksofonisamplella, jota havainnollistetaan levollisesti mm. Felix Baumgartnerin mestarillisella hypyllä. Lopetusbiisi Päivä kotkana, viikko variksena puolestaan lataa pontevimman kertosäkeen pieneen hetkeen. Yllättäen kokonaisuus jatkuu mainitun keston jälkeen, sillä hoilotukset kuten “Mount vitun Everest” ja “verbaaliset veljet” jäävät kielenpäähän viikon päiviksi.

Mt. Everest on turruttavan outo, ja uutta tavaraa odottaa kuin tukien pamahtamista tilille. Tällaista syntyy, kun on näkemystä ja hurjan hauskaa. Mutta nyt lopetan hölöttämisen ja siirryn alla olevan videon katseluun.

Arvosana: 10

Advertisements
Video | This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Dj Ibusal + Lobo – Mt. Everest

  1. pulla says:

    On kyl hyvä!

  2. Karhu says:

    Loistava arviointi!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s