Kiko Loureiro – Sounds of innocence

Jos edellisen arvion Matos ei onnistunut vakuuttamaan, tekee kollega Loureiro vastakkaisesti omalla soolollaan. Edellisellä Full blast-kiekolla brassikitaravirtuoosi loihti laajan kattauksen metallia, rockia, popia ja bossa novaa liitoksineen. Tuloksena oli kauniin vivahteikas, toisinaan hieman löysä paketti helteistä kitarataidetta.

Sounds of innocencen materiaali syntyi Loureiron majaillessa Suomessa. Liekö kolkko pohjoinen karkaissut ja puhaltanut ylimääräiset rantahiekat pois, sillä uutuus on tähän asti ehein ja tehokkain lurittelu. Laaja vaikutteiden masuuni käy edelleen kuumana, mutta tällä kertaa ylimääräinen mineraali on karsiutunut prosessissa. Kaikki raskas, kevyt ja eksoottinen soi sulassa synkroniassa, jota käskyttävät Loureiron tavaramerkkimäinen, väännetyn oloinen soundi sekä Felipe Andreolin ja Virgil Donatin mutkikkaat rytmit. Perinteisistä metallinumeroista parhaiten kuohivat Gray stone gateway ja etenkin Conflicted riitaisilla sävelillään. Reflective on svengaavampi ja sielukkaampi näppäilyraita, ja The Hymn paisuu stadionlaajuiseksi rokkaamiseksi. Viimeiseksi on vielä säästetty todellinen yllättäjä A Perfect rhymen, eräänlaisen kitaralla ryyditetyn pianosonaatin, muodossa. Viimeistään orkesterisovituksen liittyessä mukaan kappaleen teema, vastasyntyneen lapsen nostattamat tunteet, tarttuu kuulijaansa odottamattomalla voimalla.

Vaikka silloin tällöin meno kuulostaa edelleen japanilaisen kolikkopelin taustarenkutukselta, osoittaa Kiko Loureiro jälleen kykenevänsä samoihin suuriin tekoihin kuin pääbändissäänkin. Taidon ja tunteen fuusio synnytti katalogin parhaan osan.

Arvosana: 9

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s