Andre Matos – The Turn of the Lights

andre_matos_turnlights

Brasilialainen hevijumaluus on siunannut power/heavy-maailmaa lukuisilla inkarnaatioillaan. Oli sitten kyseessä Angran Holy Land, Shamanin kaksi ensimmäistä julkaisua tai debyytti omalla nimellä, yksi tunnistettavimmista lauluäänistä ja pianolla luodut melodiat ovat aina muodostaneet kultaisen standardin. Viime aikoina tämä vaikutelma on kuitenkin kerännyt säröjä, jotka vain syvenevät entisestään.

Matoksen ensimmäinen soolo, Time to Be Free, yhdisti kaikki aikaisemmat kokeilut komeaksi ja persoonalliseksi omakuvaksi. Mentalize yritti jatkaa tarinaa, mutta hämmentävästi poissa olivat innovatiivisuus ja jylhä kauneus. The Turn of the Lights kärsii juurikin samasta ongelmasta, kunnianhimottomista ja pahimmillaan haukotuttavista hard rock- ja metalliralleista, joiden seasta ponkaisee ainoastaan yksi havahduttaja. Course of Life palauttaa toivon vaisun aloitusraidan jälkeen, kiitos näppärän riffin ja nostalgisen jousikuvion. Nimiraita pitää vielä yllä kelpuutettavan rouheaa yleisajoa, mutta levy on käytännössä siinä, satunnaisia melodiakoukkuja lukuun ottamatta. Sen sijaan Matoksen ääni on edelleen kadehdittavassa kuosissa, kuten Unreplaceablen alku nimensä mukaisesti osoittaa. Mutta minne hävisivät ne kadehdittavat nuotit?

Shamanin Reason oli aikoinaan siitä kutkuttava tapaus, että se kuulosti alussa niskakarvoja nostattavan tylsältä, mutta paljasti lopussa todellisen loistokkuutensa. TTOTL ei tee samaa temppua vaan pitäytyy samoissa vaatteissa. Ehkäpä vaihtaminen ja tuulettaminen olisivat jälleen paikallaan. Kukahan mahtaa olla Angran tammikuun keikalla esiteltävä vierasvokalisti…

Arvosana: 6

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s