Goatwhore – Blood for the master

New Orleansin Goatwhore operoi monella kentällä ja toisaalta yhdellä. Death metalin raskaus, blackin viiltävyys, thrashin repivyys ja punkin suoraviivaisuus rakentuvat yhdeksi epäpyhäksi koneeksi. Blood for the master päivittää masiinan tehokkaammaksi kuin koskaan.

Edellinen Carving out the eyes of God sisälsi siihen asti sävyrikkainta materiaalia, mutta heikompiakin esityksiä löytyi. Tällä kertaa osat pysyvät rasvattuina, eikä epätoivottuja ääniä kuule missään vaiheessa. Mättöriffit kulkevat tuttuun tapaan rempseästi, ja tuplakitaroinnilla synnytetään ennenkuulumattomia melodioita ja harmonioita. Näillä tuoreutta hohkavilla koukuilla bändi luo itselleen täyteläisemmän soundin, joka pitää kannattajat enemmän kuin tyytyväisinä. Myös laulaja Ben Falgoust on saanut matalaan antiinsa kaivattua tummuutta ja rapeutta. Judgement of the bleeding crown osoittaa tämän painavasti. Mainitut kaksoisleadit loistavat etenkin In deathless traditionissa ja Beyond the spell of discontentissa. Loppupuolelle on vielä ujutettu speed metalin hengessä kaahaava An End to nothing, joka pistää kaljut harkitsemaan trimmereidensä heittämistä roskikseen.

Tasainen rynkytys ja kehittävät uudistukset nostavat Goatwhoren tasolle, jossa sen nurinkurinen risti alkaa todella erottua muista. Nyt kaivataan vain entistä enemmän sävyjä mustaan ja verenpunaiseen.

Arvosana: 8+

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s