Bastinado – Songs from the abattoir

Helsinkiläinen deathgrind-poppoo Bastinado on uusi tuttavuus demokentällä, mutta ensimmäinen julkaisu, Songs from the Abattoir-ep, kielii nyrkin olleen raudoitettu jonkisen aikaa. Kyvyn ja ymmärryksen määrä mahdollistaa suoraan asiaan painumisen, ja niin todellakin tehdään.

Seitsemän biisin voimin murskataan, groovataan ja grindataan Misery Indexin, Dying Fetuksen ja vaikkapa kotimaisen Deathboundin mainingeissa. Suvantoja ei löydy ja annos nautitaan tuokiossa, joten kokonaisuus on näppärä silloin, kun kaveri soittaa ja pyytää lyhyen varoitusajan jelppiä välienselvittelyyn. Soundit tukevat prikulleen soittimien rehevää mehustelua, ja vokaalien örinät, karjunnat ja kirkumiset hoidetaan asianmukaisella panostuksella. Jos tuleva pitkäsoitto aiotaan runtata samalla mallikaavalla, on syytä kuitenkin kiinnittää enemmän harkintaa riffipuolen tapahtumiin. Pieni strösselin lisääminenkään ei ole koskaan haitaksi. Bastinadon tavaramerkki on äärimmäinen ja tyylikäs vihaisuus, mutta niin on monen muunkin.

Hienosta pelinavauksesta ovat kokeilun arvoisia ainakin QuietusDemoralize ja Gutter King, jotka ovat kuunneltavissa Youtubesta. Tämän jälkeen saattaisi olla viisasta liittyä bändin Facebook-kerhoon.

Arvosana: 8+

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s