Blood Red Throne – Brutalitarian Regime

Norjalainen death metal-poppoo Blood Red Throne omaa uniikin taidon yhdistää melodian, tarttuvuuden ja veitsenterävän väkivallan. Edellisellä Souls of Damnation-levyllä tuo kolminaisuus tuntui hiukan haalistuneelta, mutta nyt ollaan palattu valtaistuimelle. Eikä Emperorista ja Green Carnationista tutun Terje “Tchort” Vik Schein lähteminen kuulu onneksi missään.

Brutalitarian Regime tarjoaa luotettavaa BRT:tä, joka pistää vastaanottavat letit puskemaan hilsettä kuin lumilinko helletalvena. Olin huolissani, että bändillä olisi alkanut jonkinlainen keskinkertaisten levyjen kausi, mutta rivit saatiinkin eheytettyä rivakasti. Täysin puhtaasti ei tosin päästä tullista, sillä loppupäähän on eksynyt täyte nimeltä Parnassian Cacoepy. Lisäksi Games of Humiliationin ja Proliferated unto Hemophobian täkyriffit muistuttavat hiukan toisiaan, mutta tämä ei ole vakavaa narinaa. Muu onkin veristä juhlaa, jonka keulaa pitävät upeilla riffeillä varustetut nimikkobiisi, em. Games of Humiliation, Twisted Truth sekä pahaenteisen hillitty Trapped, Terrified, Dead, jonka tunnelmaa kohotetaan nauhattomalla bassolla. Melena puolestaan ottaa uuden ja mielenkiintoisen position sovittamisessa säilyttäen asian ytimen.

Tiuhasta miehistön muuttumisesta huolimatta laadusta vastaavat edelleen Daniel “Død” Olaisen ja Erlend Caspersen, jonka bassottelu on tavaramerkki itsessään. Levyt ilmestyvät kahden vuoden sykleissä, joten jos maailmanloppu ei ennätä tulla, saamme taas piakkoin kappaleen kauneinta kalmaa.

Arvosana: 8+

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s