Dream theater – A Dramatic turn of events

Vuosikausia Dream theater on puskenut ulos pitkäsoittoja ja kuvatallenteita kuin kommunistinen tehdas. Albumit ovat pitäneet yllä “ihan ok”-statusta, mutta todellinen esenssi on jäänyt uupumaan. Edellisen kerran vilpitön elinvoima oli havaittavissa Scenes from a memory-levyllä, josta on kaksitoista vuotta. Nyt kun rumpali Mike Portnoy on lähtenyt alkoholisaagoineen, onko luvassa erilaista materiaalia? Kyllä, lievästi.

A Dramatic turn of events on jälleen yksi nyky-Dream theater-levy, mutta pientä erilaisuutta on aistittavissa. Sävellykset ja sovitukset ovat monin paikoin vapautuneemman tuntuisia, eikä ilmassa ole sitä pientä pakkopullan tuoksua, joka on vaivannut yhtyettä. Raikkaus kuuluu etenkin pomppuriffeillä ladatuissa Build me up, break me downissa ja Outcryssa, leijailevassa This is the lifessa sekä perushyvässä Bridges in the skyssa, joiden kertosäkeet toimivat poikkeuksellisen hyvin. Myös Breaking all illusionsin instrumentaatiot ovat miellyttävän pirteitä, ja old school-vibojakin kuullaan. Vastaan hankaavat tympeän tylsät On the backs of angels ja Lost not forgotten.

Mitään räjäytteleviä suorituksia ei kuulla uudelta mieheltä, Mike Manginilta, sillä rummut oli laadittu etukäteen. Silloin tällöin korvaan kuitenkin pistävät erilaiset pellit sekä Manginin tavaramerkkimäinen tapa käsitellä niitä. Toinen huomioitava sovituksellinen seikka on James LaBrien laulu, joka on jo jonkin aikaa edustanut bändin heikointa lenkkiä. Se ajaa asiansa, mutta mitään kanssasoittajien tasoisia suorituksia lienee turha enää odottaa. Pääasia on kuitenkin, että laulettavat melodiat ovat tasokkaita.

A Dramatic turn of events asettaa varovaisen myönteisiä odotuksia seuraajaa kohtaan. Nykyisen kehityksen jatkuminen ja Manginin sataprosenttinen hitsautuminen kuvioihin, puhumattakaan hänen itse luomistaan rumpuasetuksista, voivat tarkoittaa uutta kukoistuskautta.

Arvosana: 8-

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s