In flames – Sounds of a playground fading

Tästä pääset katsaukseen In flamesin uudemmista levyistä.

playground

Edellisellä A Sense of purpose-levyllä In flames oli löytänyt jälleen uuden muotin tunnusomaiselle soundilleen. Vaikka materiaali ei aivan vastannut alternative-tyylin jäntevyyttä, odotin kehitystä tapahtuvan myöhempänä ajankohtana. Näin ei ole kuitenkaan käynyt.

Sounds of a playground fading jatkaa edeltäjänsä linjalla, paitsi että melodioita painotetaan entistä raskaammin. Ongelma on se, että suurin osa säveltaiteesta kuulostaa melko hutaistulta. Jokainen tähänastinen In flames-levy on sisältänyt vähintään muutaman hyvän kappaleen, mutta tällä kertaa keskinkertaisuutta ylittäviä ei löydy ainuttakaan. Toimivia osia, kuten näppäriä koneääniä, hyviä melodianpätkiä ja sooloja sekä tyylikäs sellokohta, kuullaan alusta loppuun, mutta ne eivät muodosta biisejä. Silloin tällöin Göteborg kaikuu kitaraliideissä, mikä on aina tervetullutta bändiltä, joka tapasi olla yksi soundin mestareista. Anders Fridén tarjoaa jälleen tasavahvan vokaalisuorituksen, ottaen huomioon, miltä hän on pahimmillaan kuulostanut. Vähiten keskinkertaisilta kuulostavat nimikkokappale, Ropes ja Enter tragedy.

SOAPF on In flamesin ensimmäinen levy ilman johtohahmo Jesper Strömbladia. Ei voi olla varma, korreloiko tämä sävellysten laadun kanssa, muttei kyseessä ole erityisen imartelevakaan debyytti Björn Gelotelle, joka on kirjoittanut musiikin. Kenties yhtyeen onnistumisten salaisuus piilee jatkuvissa uudelleensyntymissä, ei niinkään kehityksessä. Toivottavasti saamme siis jälleen uuden tuhkasta nousseen In flamesin seuraavalla kerralla.

Arvosana: 6

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s