Sylosis – Edge of the earth

earth

Brittiläisen Sylosiksen debyytti Conclusion of an age oli suureellinen kokonaisuus, joka koostui taidokkaasta ja dramaattisesta thrashin makuisesta melodeathista. Toisella levyllä nostetaan yleensä panoksia entisestään, ja tämän tekee Edge of the earth niin hyvässä kuin pahassa.

Kaikki on kunnianhimoisempaa, mikä ilmenee yli 70 minuutin pituutena, kimurantteina kappalerakenteina, joissa ei kertsejä juurikaan kuulla, sekä lyriikat yhteen sitovana konseptina. Kertomus suurimman osan elämästään eristyksissä viettäneestä miehestä tarjoaa puitteet pullistelulle. Taivaiden tavoittelu on aina hyväksyttävää, varsinkin näin nuorelta bändiltä, mutta samalla laatutaso täytyisi pyrkiä pitämään vähintään hyvänä. Karkeasti sanottuna puolet materiaalista sisältää korvia hiveleviä ja upean eeppisiä riffejä, kun taas varjopuolen kappaleet tuntuvat hiukan päämäärättömiltä johtuen kunnollisten leadien puutteesta. Tämä ja seikka, että biisit ovat melko täyteen ahdettuja, tekevät koko levyn kuuntelemisesta tukalaa. Tästä huolimatta Josh Middletonin kitaratyöskentelyä ei voi olla huomaamatta, ja levyn yleinen riffiorientoituneisuus miellyttää. Soittamisen lisäksi Middleton toimii nykyään myös mikin varressa, ja vaikkei hän saavutakaan edeltäjänsä rimaa, ovat hänen thrashmaisen karhea huutonsa ja viiltävä kirkumisensa kelvollista kuultavaa. Puhtaatkin mies taitaa, joskin ne osuudet on välillä sijoitettu hieman turhiin kohtiin.

Conclusion of an age pysyi tasapainossa, sillä se oli järkälemäinen mutta tarpeeksi maltillinen. Edge of the earth tuntuu nielleen liian suuren palasen liian aikaisin. Rohkeus on hyve, mutta niin on myös rohkea saksien käyttö.

Arvosana: 7+

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s