Ordinance – Internal monologues

Marylandista jyräävä Ordinance on mm. Threat signalin rumpalin Alex Rudingerin perustama kokoonpano, joka soittaa ääriteknistä mutta melodista death metalia. Mikä tekee bändin debyytistä erikoisen on sen ilmiömäisen hyvä kappalemateriaali, joka kuulostaa kuitenkin petollisen tutulta.

Vaikuttaisi siltä, että poikien treeniksellä on soinut enemmän kuin tarpeeksi yhtye nimeltä The Faceless, sen verran samoissa tunnelmissa liikutaan sävellys- ja sovitustyön luonteessa. Rumpupatteristo ja kitarat kiitävät valonnopeuden tuntumassa, ja puhtaat vokaalit ja tunnelmointi ovat kiinteä osa kokonaiskuvaa. Onneksi rajaviiva on vedettävissä, sillä Ordinancella puhdasta laulua tarjotaan tasapuolisesti örinän rinnalla, ja mättäminen on hitusen suoraviivaisempaa tuoden mieleen myös Morbid angelin. Välillä rakenteita ehostetaan myös kevyellä djentillä ja coreiluun yhdistettävällä nytkyttämisellä, jotka kyllä sulautuvat materiaaliin mutta joita en koe yhtyeen tarvitsevan tehdäkseen musiikistaan toimivaa. Levyn ainoa varsinainen miinus on lyhyt V-instrumentaali, joka koostuu pelkästä em. nykimisestä ja tuntuu siten turhalta.

Nyt kun valitukset ovat poissa alta, voi keskittyä asioihin, jotka tekevät Internal monologuesista hyvän. Suurin osa levystä tarjoaa kaahaamisen ohella nerokkaita riffejä ja koukuttavia laulumelodioita, jotka yhdessä lyhyen keston kanssa muodostavat tiiviin ja nautittavan paketin death metalia. Kyllä tälle ainakin levytyssopimuksen sallisi, ottaen huomioon millaista scheissea tälläkin hetkellä signeerataan.

Olivat The Faceless-vaikutteet yhteensattumaa tai ei, erilaisen kurssin ottamista toivotaan. Seuraava levy on valmisteilla, ja jos Ordinance onnistuu haalimaan itselleen enemmän omaa soundia säilyttäen debyytin laatutason, voisi kyseessä hyvinkin olla yksi sen vuoden parhaimmista julkaisuista. Tällä tavalla pidetään metalli elossa.

Arvosana: 9

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s