Mastodon – The Hunter

hunter

Atlantalainen Mastodon aloitti energisenä sludge-ryhmänä ja kasvoi suosion ja vivahteikkuuden osalta tähtitieteellisiin mittoihin. Edellinen Crack the skye-levy vei soundin tunnelmointiin ja vanhan ajan psykedeliaan, ja The Hunter aloittaa jälleen uuden metamorfoosin.

The Hunter ottaa Blood mountainin ja Crack the skyen värikkäät tapahtumat ja asettaa ne uuteen, 70-luvun hard rockin tapaiseen muottiin. Kappaleet ovat nopeammin sisäistettävissä johtuen painotuksesta laulumelodioissa ja kertosäkeissä. Tästä huolimatta lyhyiden kestojen sisällä ehtii tapahtua jos jonkinlaista poukkoilua ja kiemurtelua, unohtamatta metallista purevuutta. Ensimmäiset seitsemän biisiä ovat uuden näkemyksen infernaalista triumfia; Blasteroid, Stargasm ja Octopus has no friends räjäyttelevät tähtiä huippuriffien ja -vokaalien muodostamalla pulssilla. Jälkimmäinen puolisko jatkaa tasaisemmin mutta toimivasti parilla poikkeuksella. Creature lives lähtee hakemaan vielä rohkeampaa ilmaisutapaa mannerten laajuisella hoilotuksellaan, mutta jää kuriositeetiksi, kun taas Bedazzled fingernails palaa takaisin intuitiiviseen tähtisadetikkuiluun. Bändin soitto synnyttää tuttuun tapaan salpauksenomaista huokailua, ja vokalistitrio Sanders-Hinds-Dailor kailottaa paremmin mitä ylemmäs kuljetaan diskografiassa.

Edelliset neljä levyä käsittivät tulen, veden, maan ja ilman. Mikään kvintessenssi The Hunter ei aivan ole, muttei se myöskään kalpene heimolaistensa rinnalla. Kuten muutkin, se on kuin messevillä efekteillä varustettu toimintaelokuva, jonka juoni toimii suurimmalta osin.

Arvosana: 9

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s