Miseration – Your demons – their angels

Ruotsalaisen melodisen death metalin supermies, Christian Älvestam, on vokaalitaitojensa ohella tunnettu tuottavuudestaan. Mikäli haluaa pysyä kirjoilla kaikista hänen projekteistaan, on informaatioähky väistämättä edessä. Pelkästään hänen äänijänteitään hyväksikäyttäviä orkestereita on kiitettävästi: Unmoored, Solar dawn, Miseration, The Few against many, Solution 45. ja ties mitä muita. Raskain kaikista lienee Miseration.

Miseration on yksi Älvestamin ja Divinefiren Jani Stefanovicin kollaboraatioista, joka jyystää teknistä death metalia melodisilla höysteillä. Arvostelussa oleva debyytti vastaa kysymykseen, millaista jälkeä syntyisi, jos Älvestam pääsisi vetämään pidättelemätöntä ja raivokasta death metalia; samaa varmasti tiedusteltiin Mikael Åkerfeldtin ja Bloodbathin tapauksessa. Aikamoista jälkeähän siitä syntyy, sillä Your demons – their angelsin valmiiksi tujakka pohja saa melkoisen boostin tavaramerkkiörinästä. Stefanovic puolestaan vastaa laadukkaista riffeistä, joita löytyy tasaisesti läpi levyn. Välillä viihdearvoa lisätään maltillisilla koskettimilla ja Ä:n niin ikään vaikuttavilla puhtailla lauluilla. Puhtaissa piilee tosin levyn ainoa varsinainen vika, sillä ne eivät toimi silloin kun melodia ei ole kummoinen. Kappaleissa Perfection destroyed ja World lethality ne tuntuvat vain hidastavan vauhdikkuutta, kun taas Chain-work soul ja Scattering the few paranevat niiden toimesta, kuuluen levyn parhaimmistoon. Paras kappale puolestaan on Seven are the sins, jossa turpatuli ja näppärä kosketinkikkailu vievät tuhkatkin kuuntelijan jäänteistä.

Meno vain rankentui seuraajalla, The Mirroring shadow, mutta materiaalin kustannuksella. Omasta mielestäni Miseration on paras Älvestamin tämänhetkisistä bändeistä, joten toivotaan, että myöhemmin syksyllä ilmestyvä kolmas kiekko rankaisee jälleen.

Arvosana: 8

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s