Hexvessel – Dawnbearer

Kuin S-marketin turvallinen mainosääni, totean tämän levyn olevan tuoreutta ja laatua. Hexvessel soittaa juurevaa ja okkultistisella sumulla peitettyä folkia. Sen moottorina toimii brittiläinen ja nykyinen tamperelainen Mat “Kvohst” McNerney, joka on tätä ennen tullut kuunnelluksi black metal-yhteyksissä. Taustalla soittaa mm. suomalaisen psykedelian lähettilään, Galactickan, jäseniä.

Metallifanit löytänevät Hexvesselistä uuden mukavan tuttavuuden, sillä Dawnbearerin tunnelmointi on usein synkeää ja tunkkaista. Vastapainona on kevyempää balladiointia, jota hallitsevat McNerneyn upeat laulumelodiat. Vokaalien suurieleisyys tuo mieleen 70-luvun brittiprogen laulajat, mikä lisää ulosannin persoonallisuutta. Taustatukea tarjoavat mm. viulu, urut, banjo ja mandoliini. Levy ei muutu tasapaksuksi missään vaiheessa, sillä biisit ovat tarpeeksi erilaisia, ja väleihin on viljelty instrumentaaleja syventämään salaperäisyyttä ja mystiikkaa. Parhaat vedot ovat groovaava aloitus Invocation Summoning, ääritarttuva The Death Knell Tolls sekä riitasoinnuilla sopivan kieroksi tehty Wychwood Shrine.

Dawnbearer on omaperäinen, tyylitajuinen, monipuolinen, kaunis, synkkä… tätä voisi jatkaa loputtomiin, joten sanottakoon vain, että tämä on Kummelin lisäksi parasta, mitä Tampereelta tulee.

Arvosana: 9-

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s