The Dear hunter – Act III: Life and death

Maineikas amerikkalainen rock-yhtye, The Receiving End of Sirens, pitää sisällään näkemyksellisiä moniosaajia, jotka työskentelevät myös omien projektiensa parissa. Kenties näkyvin näistä projekteista on bändin riveistä poistuneen Casey Crescenzon The Dear Hunter, joka perustuu kuuden levyn aiottuun konseptiin. Tähän mennessä kokoonpano on julkaissut kolme osaa sekä erillisen, yhdeksästä ep:stä koostuvan Color Spectrum-kokonaisuuden. Järjestyslukunsa mukaisesti arvioitavana on pääjatkumon kolmas osa.

Kyse on siis kuusi levyä kattavasta tarinasta, jota kuljetetaan indiemäisellä progressiivisella rockilla, mausteenaan teatraalinen ja musikaalimainen tunnelmointi. Kantavana voimana on Crescenzon antaumuksellinen ja väkevä ääni, jota tuetaan rikkailla sovituksilla. Karkeasti menoa voisi kuvata The Mars Voltan ja Tim Burtonin kohtaamiseksi.

Aikaisemmat osat, The Lake South, the River North ja The Meaning of, and All Things Regarding Ms. Leading olivat vaikuttavia osoituksia Crescenzon kyvyistä, mutta molempia määritti pieni ongelma: ensimmäisessä oli liian vähän varsinaista materiaalia ja toisesta sitä olisi voinut karsia pois. Life and deathissa pituus on saatu optimaaliseksi ja kompaktiksi, minkä ansiosta se on sarjan tasapainoisin. Mutta toiseksi paras, sillä ensimmäisen osan lyhyys harmitti nimenomaan sen takia, että sitä loistavuutta olisi halunnut kuulla lisää. Life and Deathin materiaali on hieman tasaisempaa, ja huippuyksilöitä olisi pitänyt löytyä pari enemmän. Täytettä tältä levyltä on kuitenkaan turha etsiä, sillä se on tuttuun tapaan liikuttava musiikillinen elämys alusta loppuun. Jos ei ajatella kokonaisuuksia, biisit kuten In Cauda Venenum, The Tank, Mustard Gas, Father ja Life and Death kelpaisivat saumattomasti Act I:n piiriin.

The Dear Hunteriin tutustuville Act III: Life and Death on mainio ensikosketus sisäistettävämmän rakenteensa ansiosta. Neljättä osaa ei Crescenzon mukaan ole luvassa vielä pieneen toviin, vaan eipä odottavan aika käy ainakaan pitkäksi. Siitä pitävät huolen vastikään julkaistut n. kolme levyllistä ep-materiaalia. Tästä ei asiakaspalvelu liikoja parane.

Arvosana: 9

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to The Dear hunter – Act III: Life and death

  1. I don’t disagree with you…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s