Periphery – Periphery

Meshuggahin voittokulku on kannustanut jos jonkunmoista yrittäjää kulkemaan samoissa jalanjäljissä. Näkyvin tällainen viritelmä lienee djentiksi kutsuttu musiikillinen liikehdintä, joka on syntynyt internetissä pääsääntöisesti arvion kohteena olevan bändin toimesta.

Amerikkalainen Periphery soittaa jämäköiden ja mutkikkaiden rytmien tukemaa melodista metallia, jota ryyditetään ohjelmoiduilla rummuilla ja kevyellä ambientilla. Välillä murjotaan ruotsalaisen esikuvan merkeissä, välillä vaihdetaan kevyempään vaihteeseen, joka tuo ajoittain mieleen yhtyeen nimeltä The Receiving end of sirens. Osaavissa käsissä lähtökohta on varsin toteuttamiskelpoinen, ja tältä ryhmältä löytyy tarvittavat kyvyt. Hiomista toki löytyy, sillä paria kappaletta lukuun ottamatta sävellykset eivät ole kovin hetkauttavia. Ne soivat kuitenkin tarpeeksi vakuuttavasti pitääkseen levyn koko keston tasaisen vahvana. Asiaa kompensoivat huomattavasti sovitukset, joiden kompleksisuudessa ja voimassa korvat lepäävät. Rumpali Matt Halpernin kannutus on mukavan räiskyvää etenkin virvelityöskentelyn osalta. Myös vokalisti Spencer Sotelo ei pahemmin säästele varojaan puhtaassa ulosannissaan. Ohjelmoidut lisät on toteutettu hyvällä maulla, ja ne tuovat lisätunnelmaa kevyempiin kohtiin. Kaikki on saatettu saumattomasti yhteen korkealaatuisella tuotannolla, joten kyllä tekelettä kuuntelee mielellään. Sydän käy ylikierroksilla kuvitellessa kokonaisuutta, joka koostuisi pelkästään Amnesian ja Icarus livesin laatuisista biiseistä.

Erinomainen debyytti, joka kaiken lisäksi synnytti pienen skenen metallin alakerroksissa. Tältä pohjalta on hyvä lähteä tekemään kakkosalbumia, jossa kirjoitus ja soitanta ovat tasapainossa, unohtamatta rohkeaa etäisyyden ottamista esikuvaan.

Arvosana: 8

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s