Scandinavian music group – Manner

Ultra bran jäsenistä muodostettu Scandinavian music group tuli kolmen julkaistun levyn jälkeen tilanteeseen, jossa sen oli aika tehdä merkittäviä valintoja tulevaisuuden suhteen. Muutoksia oli tapahduttava tyylissä, jotta elinvoimaisuus pystyttäisiin säilyttämään.

Niinpä neljäs pitkäsoitto, Missä olet Laila?, otti käyttöönsä maanläheisemmän, kantrilla ja folkilla ehostetun lähestymistavan. Veto toimi niin kaupallisesti kuin kriittisesti, ja minulle tämä uudempi SMG on huomattavasti syvempää ja kiinnostavampaa antia. Palatkaa Pariisiin! jatkoi onnistuneesti uutta tulemista, vaikkei kyennytkään ylläpitämään yhtä korkeaa tasoa. Tyytyväisenä voin todeta, ettei Manner mene tästä vielä alemmas, vaan nousee.

Edellisellä levyllä oli aistittavissa lievää paikallaan pyörimistä, mutta hiuksenhienojen uudistusten myötä kuljetaan jälleen vakaasti eteenpäin. Kujeet ovat edelleen samat sillä poikkeuksella, että suureen osaan biiseistä on saatu ladattua tyylikästä bluesahtavuutta. Tästä on vastuussa pääosin laulaja Terhi Kokkonen, jonka omalaatuiset sanoitukset lauotaan notkeilla laulumelodioilla. Nimenomaan laulu on se ydinelementti, joka tekee kappaleista hyviä; jokaisesta löytyy pieni mutta näppärä vokaalikoukku, joka pitää kokonaisuuden kasassa. Tätä tukee laadukas instrumentaatio, ja tuttuun tapaan banjo ja lapsteel soivat tärkeänä lisänä perussoittimille. Parhaimmistoa edustavat Kaunis Marjaana, jota perinteisenä SMG-hittinä tullaan varmastikin kuulemaan radioaalloilla, intensiivinen Joet, korvet, niemet, letkeä ja vaivaton Omenankukan terälehtiä ja kaunis lopetus Melkein kuin uusi.

Manner ilahduttaa uudistumiskyvyllään ja hyökkäävyydellään, joka tulee juuri oikeaan aikaan. Aivan ei Missä olet Laila? ylity, mutta sitä en pahemmin odottanutkaan. Shokkiefekti on poissa, ja nyt keskitytään vain tekemään levyjä, jotka samaan aikaan iloitsevat ja koskettavat.

Arvosana: 8½

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Scandinavian music group – Manner

  1. Pingback: Scandinavian Music Group – Baabel | Musaddikti

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s