Misery Index – Heirs to Thievery

Amerikkalainen deathgrind-pumppu Misery Index on yksi tämän hetken suosikkibändejäni. Raivoa ja asennetta on metallimaailmassa tarjolla mielin määrin, mutta harva yhtye kykenee tuomaan ne esille näin kouriintuntuvasti. Kaikkein tehokkaimmin viesti meni perille 2008 julkaistulla Traitorsilla, joka oli kattava paketti vihaa ja tarttuvuutta. Viime vuonna ilmestynyt seuraaja, Heirs to Thievery, jatkaa samalla linjalla, ainakin osittain.

Mikä teki Traitorsin tamppaamisesta eloisaa ja kiinnostavaa oli laadukkaiden nyanssien tasainen määrä. Näitä tarjoaa myös Heirs to Thievery, mutta huomattavasti vähemmän ja pienemmällä teholla. Tilaa on annettu enemmän brutaaliudelle ja yleistempoa on nostettu melkoisesti. Asenne ja palo eivät ole hävinneet mihinkään, ne tekevät edelleen vaikutuksen, mutta liian usein niitä kuljetetaan geneerisellä death metal-tulituksella. Groovaavia sovituksia tarjotaan edelleen kohtalaisin määrin, etenkin hitaammissa kohdissa, mutta jotain jää silti uupumaan. Levylle on haalittu suuri määrä vierailijoita, ja äänijänteitään koettelevat mm. Morbid Angel/Hate Eternal-mies Erik Rutan sekä Dying Fetus-vokalistit John Gallagher ja Vince Matthews. Herrojen panos ei kuitenkaan puhalla mitään erityistä lopputulokseen. Sen sijaan positiivinen yllätys löytyy päätösbiisistä Day of the Dead, jossa meuhkataan englannin lisäksi espanjaksi. Vastuussa on Mough Alvarado, josta minulla ei ole mitään hajua. Puolentoista minuutin pituinen rykäisy on kokonaisuuden paras veto, sillä siinä sekoittuvat erilainen lähestymistapa ja nämä kuuluisat nyanssit. Muita mainitsemisen arvoisia raitoja ovat levyn aloittava, myös puoleentoista kellottava Embracing Extinction, The Spectator ja The Illuminaught.

Tällaisenaankin Heirs to Thievery on erinomainen valinta, kun halajaa kuuloulokkeisiinsa hunajan sijaan sylkeä ja sarjatulta. Asia on harvinaisen selvä, eikä vittuilemaan tulla toiste, mutta jotain lisäinspiraatiota olisi ollut mukava saada matkaan. Enemmän Day of the Deadia, jos ei nyt sentään espanjaa, niin hyvää tulee jälleen.

Arvosana: 7+

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s