Cavalera Conspiracy – Blunt Force Trauma

Monen metallistin sydän täyttyi lämmöllä, kun Cavaleran veljekset Max ja Igor palasivat yhteen rässäämään kuin Sepulturan nuorilla päivillä. Cavalera Conspiracyn debyytti, Inflikted, oli reseptiltään miltei identtinen Soulflyn kanssa, mutta onnistui silti yllättämään persoonallisuudellaan. Kiinnostavat kappaleet ja äärimmäisen tiukoiksi pingotetut soundit pitivät tästä huolta. Cavalera Conspiracy on Soulfly miinus maailmanmusiikkivaikutteet ja turpaanveto potenssiin kaksi.

Paljon kaivattu toinen levy on nyt täällä, ja vihaisuutta on nostettu entisestään. Blunt Force Trauma on kenties Maxin raivokkain ja räkäisin tuotos tähän mennessä. Samalla se on sitä, mitä moni pelkäsi Infliktedin olevan aikoinaan. Hieman kasvoton kokonaisuus, joka vaikuttaa koostuvan pikemminkin Soulflyn viimeisimmän levyn b-puolista. Biisit mättävät makoisasti thrashin ja punkin hengessä, mutta varsinainen iskevyys on läsnä vain parissa raidassa. Useaa kappaletta koristaa nätti melodinen leadi jossain osassa, mutta se ei yksin riitä pelastamaan muuten hutaistun oloista kokonaiskuvaa. Edellämainittu iskevyys määrittää Lynch Mobia, jonka energiaa nostaa Agnostic Frontin Roger Miretin osallistuminen, ja dramaattista Genghis Khania.

En sanoisi, että Infliktedillä oli etunaan jonkinlainen yllätysmomentti, sillä päällisin puolin se edusti samaa ilmaisua, johon olemme tottuneet viimeisen kolmentoista vuoden ajan. Viha sattui vain palamaan oikealla tavalla, mistä voimme arvatenkin kiittää onnellista sukukokousta. En tosin ole varma, kuinka paljon oli vaikutusta timmillä ja tehokkaalla rumpusoundilla, joka ei ole Blunt Force Traumalla läsnä. Hyvä uutinen on sentään se, että Max kuulostaa olevan elämänsä kunnossa. Välillä vokaalit tulevat sellaisella raivolla ja kirskunnalla, että pitää oikein tarkistaa, oliko tässä biisissä sittenkin jonkun fiittaus. Metallin Bob Marleynakin tunnettu mies tulee äkäisemmäksi vuosien karttuessa.

Blunt Force Trauman sijaan on suotavampaa tsekata Soulflyn viimeisin, Omen, joka on huomattavasti tasokkaampi rykäisy. Mikäli kolmas Cavalera Conspiracy-kyhäelmä on joskus suunnitteilla, on veljesten syytä löytää taianomainen kemiansa uudelleen ennen sitä. Tai sitten he voisivat sytyttää liekkinsä erään toisen kokoonpanon myötävaikutuksella.

Arvosana: 7-

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s