Angra – Aqua

Tätä nykyä ei tule juurikaan luukutettua power metalia, mutta tämä brasilialainen pioneeri on säilynyt suosikkibändieni joukossa tutustumisesta lähtien. Jo genren alkuaikoina Angra teki asiat eri tavalla poikkeuksellisella sielukkuudellaan ja maansa musiikillisilla vaikutteilla. Toisaalta, saattaa olla kuvaavampaa asettaa yhtye enemmän progressiivisen metallin piiriin.

Edellisen levynsä, Aurora Consurgensin, jälkeen yhtye jäi vuosien tauolle manageriongelmien vuoksi. Monet ehtivät pelätä pillien olevan päätymässä pussiin, mutta onneksi bändin onnistui selvittää sotkunsa. Uusi nousu materialisoitui tuoreen Aqua-levyn muodossa.

Tunnelman osalta Aqua on sekoitus vanhaa ja uutta Angraa, vanhan tullessa esiin etenkin soundeissa ja bändin riveihin palanneen Ricardo Confessorin rummutuksessa. Muuten jatketaan siitä, mihin edellisillä tuotoksilla jäätiin, paitsi että tällä kertaa painotus on hieman rauhallisemmassa materiaalissa. Toki löytyy kolisevampaakin tavaraa, mistä osoituksena toimii esim. levyn aloittava Arising Thunder, joka on kokonaisuuden paras raita. Harmillisesti muu albumi ei kuitenkaan yllä alun loistokkuuteen. Erilaisia tunnelmia ja sovituksia löytyy roppakaupalla, mutta läpi levyn keston tulee fiilis, että kaikki on tehty tiukemmin ja innovatiivisemmin aikaisemmin. Kuuden vuoden takaisesta Temple of Shadowsista ollaan jo perin kaukana. Balladi Lease of Life tuntuu jopa laiskalta. Tietenkin Angra osaa edelleen tehdä hyviä biisejä ja tuoda aistikkuutensa esiin. Spirit of the Air ja Hollow swengaavat notkeasti, Monster in Her Eyes on tiheä tunnelmoinnillaan ja Ashes päättää levyn hienoilla stemmoilla. Upeat stemmalaulut ovatkin aina olleet Angran tavaramerkki, ja olen iloinen, etteivät ne ole hävinneet mihinkään. Kyllä tällä suorituksella edellinen comeback-levy, Rebirth, peitotaan.

Vaikka Aqua ei vakuutakaan odotetulla tavalla, se on vahva osoitus siitä, että Angra on elossa ja voi hyvin. Nyt kun viimeisetkin vaikeuksien rippeet on saatu karistettua, voi bändi keskittyä jälleen täysipainoisesti musiikkiin. Ehkä se varsinainen paluulevy onkin seuraava.

Arvosana: 8-

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s