Fair to Midland – Fables from a mayfly: What I tell you three times is true

Serj Tankian ei ole ansioitunut ainoastaan System of a downin laulajana ja sooloartistina. Lisäksi ainakin täältä päin satelee kiitosta Fair to Midlandin löytämisestä. Noin neljän vuoden ajan tämän Texasilaisen yhtyeen suurlafkadebyytti on roikkunut kuulokkeissani.

Fables from a mayfly: What I tell you three times is true on hävyttömän tarttuvaa alternative rockia, jota on ryyditetty herkullisesti metallilla ja progevivahteilla. SOAD, Tool ja muut raskaan rockin suuruudet kuuluvat ulosannissa, mutta Fair to Midlandilla on selkeästi oma soundinsa, joka on monenkin tekijän ansiota. Näistä kuuluvin on Darroh Sudderthin laulu, joka venyy omalaatuisesta vibrasta korkealle yläilmoihin, unohtamatta miehekkäämpää murahtelua. Toinen merkittävä elementti on kosketinsoittaja Matt Langley, jonka pianomatto ja monipuolinen soundikattaus ovat avainosassa siinä, että levylle on onnistuttu loihtimaan taianomainen ja syvä tunnelma. Kappaleet ovat monikerroksisia, ja pitkällisenkin kuuntelun jälkeen voi löytää uusia, näppäriä pianosovituksia. Sovitusten ja vivahteiden rikkauden alla sykkii yksinkertainen popkaava, ja välillä kappaleet nojaavat varsin kuluneisiin sävelkulkuihin. Komea toteutus kääntää kuitenkin latteuden raikkaaksi toimivuudeksi. Seuraavalle levylle sitten enemmän omankuuloista melodiointia. Biisit, jotka nimenomaan ovat soineet vuosien aikana, ovat suurhitti Dance of the manatee, takiaisen tavoin tarttuva April fools and eggmen, tunnelmallinen A Wolf descends upon the Spanish Sahara ja Porcupine tree-tyyliin utuinen Say when.

Fair to Midlandilla on täydelliset avaimet menestykseen; se kelpaa niin radiokuunteluun kuin syventyneempään tarkasteluun. Kenties pian ilmestyvä seuraaja tuo bändin kaikkien korviin ja huulille. Tämä oli Serj Tankianin bändin kohtalo.

Arvosana: 8½

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Fair to Midland – Fables from a mayfly: What I tell you three times is true

  1. Pingback: Fair to Midland – Arrows & anchors | Musaddikti

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s