The Contortionist – Exoplanet

Indianapoliksesta ponnistava The Contortionist on tuore tekijä Amerikan metallikartalla. Vastikään ilmestynyt debyytti Exoplanet osoittaa kuitenkin jo vahvaa näkemystä ja ammattitaitoa.

Bändi yhdistää Between the buried and me:n mieleen tuovan metallin scifi-konseptiin ja sen mukanaan tuomiin tunnelmointeihin. Viime aikoina on ilmaantunut paljon ns. avaruusmetallijulkaisuja, kuten The Facelessin loistava Planetary duality, mutta Exoplanet onnistuu pitämään asetelman tuoreena. Monet junttaavia ja alavireisiä kitararytmityksiä käyttävät yhtyeet sortuvat usein unohtamaan itse säveltämisen. The Contortionist välttää nämä sudenkuopat, vaikka hetkittäin jotkut puhtaasti metalliset kappaleet etenevät hieman jähmeästi. Exoplanetin parhaimmistoon kuuluvatkin ne kappaleet, jotka yhdistelevät brutaalia murjontaa ja tunnelmointia tasapuolisesti. Näistä toimivat hyvinä esimerkkeinä pienimuotoiset avaruuseepokset Primal detective ja Flourish sekä melodiavoittoinen Contact. Välillä myös bändin progressiivinen puoli nostaa päätään toden teolla, ja tuloksena on miellyttävän innovatiivisia sovitusratkaisuja.

Exoplanet on yksi parhaimmista metallidebyyteistä vähään aikaan, ja kunhan The Contortionist saa hiottua elementtejään saumattomammin yhteen, on tiedossa planeettoja vavahduttavia tulevaisuuden julkaisuja.

Arvosana: 8+

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s