All That Remains – For We Are Many

Amerikkalainen All That Remains nosti itsensä kolmannella The Fall of Ideals-albumillaan yhdeksi metalcoren johtotähdistä. Levy oli oppikirjamainen suoritus sisältäen sopivassa suhteessa laadukkaita melodioita ja äärimmäistä teknisyyttä. Seuraaja, Overcome, otti askeleen kevyempään suuntaan esitellen melodisesti notkeaa materiaalia, joskaan se ei yltänyt edeltäjänsä kokonaisvaltaiseen virtuoosimaisuuteen.

Tuore pitkäsoitto For We Are Many jatkaa Overcomen linjalla toisaalta tuoden mukaan enemmän vanhempaa tyyliään. Bändi onkin löytänyt saumattoman tasapainon kahden edellisen levyn välillä, ja nyt käytössä on varsin laaja sarka. Ainakin paperilla lähtökohdat siis viittaavat laadukkaaseen ja monipuoliseen mättämiseen. Valitettavasti biisikynä on vaikuttanut tylsistyneen matkan varrella, sillä suurin osa levystä soi läpi melko pliisuna ja vaarattomana. Kuten aina, sovitukset ovat elinvoimaisia ja Philip Labonten vokaalit intohimoisia, mutta itse biisit ovat enimmäkseen tyhjänpuoleista kohkaamista. Toki massasta nousee huippukohtia, jotka näyttävät, mihin bändi pystyy sen päästessä asian ytimeen. The Last Time ja Faithless edustavat perustoimivaa menoa, Won’t Go Quietlyn talk box-osuus tulee puun takaa ja Dead Wrongin säkeistöriffittely on tiukkaa. Singlebiisi Hold On saa kokonaisuuden parhaimman biisin kruunun toimivuudellaan, ja etenkin lopun stemmaharmoniat ovat vaikuttavaa kuultavaa.

Hieman yllättäen luonnollinen kehitys johti mahalaskuun aiemmasta laadusta. Toivotaan, että For We Are Many jää pieneksi suvannoksi All That Remainsin uralla.

Arvosana: 7

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s