Devin Townsend – Terria

Metallimusiikin lempeän sekopään, Devin Townsendin tekemisiä seurataan kuin karanteeniin suljetun avaruusolion. Eikä ihme, sillä herran studiosta pukkaa tuon tuosta ulos uusia musiikillisia mestariteoksia, jotka ilmentävät hänen mielikuvituksensa pohjatonta kuilua.

Yksi kirkkaimmista voimanosoituksista on 2005 ilmestynyt Terria, jossa häkellyttävän kauniit maalailut, yleismaailmallisen raikas tunnelma ja raskas murjonta yhdistyvät poikkeuksellisen kompaktisti. Paksujen riffi- ja kosketinvallien toistaessa Devinin uniikkia melodiatajua mieli piirtää kuvia kauniisiin ja kaukaisiin paikkoihin. Kohokohtia ovat alkupään OlivesMountainEarth day-kolmikko, joka imaisee tehokkaasti sisään levyn maailmaan, koskettavan kaunis instrumentaali Down and under, kliimaksimainen eepos Tiny tears ja levyn päättävä, elämäniloinen rallatus Stagnant. Utuinen tunnelmointi häiriintyy hieman Nobody’s heren junnaavan kertosäkeen kohdalla, mutta kyse ei ole mistään erityisen vakavasta.

Terrian jälkeiset julkaisut eivät ole päässeet aivan samanlaiseen kokonaisvaltaisuuteen, mikä tekee levystä erinomaisen täsmäiskun Devin Townsendin tuotantoon tutustuvalle.

Arvosana: 9½

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s